میومکتومی در اصفهان

دکتر فریبا بهنام فر

میومکتومی چیست؟ در چه مواردی پزشک شما میومکتومی را توصیه می کند؟ آیا می دانید این جراحی چگونه انجام می شود؟ اگر ما هم جزو کسانی هستید که قرار است این جراحی را انجام دهید، باید مواردی از قبیل چگونگی آن و نکاتی را در این خصوص رعایت کنید را بدانید. بنابراین در این مقاله از سایت دکتر فریبا بهنام فر به هر آنچه باید در اینباه بدانید، اشاره خواهیم کرد.

میومکتومی چگونه انجام می شود؟

میومکتومی، یک عمل جراحی است که به منظور برداشتن فیبروم های رحمی انجام می شود. در این عمل، یک جراح از طریق برش در ناحیه شکم یا از طریق واژن، به داخل رحم دسترسی پیدا می کند و فیبروم های رحم را بر می دارد. سپس شکم یا واژن بخیه می شود. البته روش انجام جراحی بسته به شیوه انجام آن دارد که در ادامه به صورت دقیق تر به آن اشاره خواهیم کرد:

برای انجام این عمل، بیمار باید تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد و بستری شود. جراح می تواند برای دسترسی به ضایعات درون رحم از طریق برش در ناحیه شکم انجام شود که به آن لاپارتومی باز می گویند.

متخصص زنان در اصفهان

همچنین می تواند از طریق جراخی هیستروسکوپی انجام شود. در روش لاپاراتومی باز، جراح یک برش بزرگ در ناحیه شکم برای دسترس به رحم ایجاد می کند. در هیستروسکوپی، برش های گسترده وجود ندارد و جراحی از طریق هیستروسکوپ و به صوت واژینال انجام می شود.  

میومکتومی در اصفهان

آیا میومکتومی به روش لاپاراسکوپی نیز انجام می شود؟

یکی دیگر از روش های انجام این جراحی میومکتومی لاپاراسکوپی است. در این روش برش های کوچکی برای وارد شدن لاپاراسکوپ در شکم ایجاد می شود. سپس دستگاه و تجهیزات پزشکی از این طریق وارد می شود. انجام این جراحی به وسیله لاپاراسکوپی، ریسک عوارض بعد از جراحی را به شدت کاهش می دهد و همچنین عوارضی مانند برش های گسترده در شکم ایجاد نمی کند.

میومکتومی به چه دلیل تجویز می شود؟

میومکتومی به دلایل مختلفی تجویز می شود. ممکن است بنا به صلاح دید متخصص زنان از این روش جراحی برای برطرف کردن مشکلات شما بهره گرفته شود. اما شایع ترین دلیل استفاده از این جراحی، خارج کردن فیبروم رحم است. اما برای درمان فیبروم رحم ممکن است این جراحی توصیه نشود. همچنین در موارد زیر ممکن است این درمان جراحی برای شما توصیه شود.

وجود علائم بارز از فیبروم رحم

فیبروئیدهای رحمی می توانند علائم نامطلوبی مانند خونریزی شدید، درد شکمی، فشار در ناحیه پایینی شکم و اختلالات تناسلی را ایجاد کنند. در صورتی که این علائم باعث اختلال در کیفیت زندگی بیمار شده باشند، میومکتومی به عنوان یک روش درمانی برای برداشتن فیبروئیدهای رحمی مورد تجویز قرار می گیرد.

اندازه فیبروم رحم

اگر فیبروم های رحمی بزرگ شده باشند و اندازه آن ها به حدی رسیده باشد که باعث فشار بر روی اعضای دیگر در نواحی اندام تناسلی بانوان شود، میومکتومی به عنوان یک روش درمانی موثر به کار گرفته می شود.

زمانی که درمان های غیر جراحی کارساز نباشد

در برخی موارد، بیماران نمی توانند به درمان های دیگر مانند داروهای هورمونی یا درمان های غیر جراحی مثل لیزر یا روش های ترمیمی پاسخ دهند. در این موارد، میومکتومی به عنوان یک روش درمانی دومین خط در نظر گرفته می شود.

کاهش ریسک سرطان

فیبروم های رحمی ممکن است باعث افزایش ریسک سرطان رحم شوند. در این موارد، میومکتومی به عنوان یک روش برای کاهش ریسک سرطان در نظر گرفته می شود.

نکته مهم این است که میومکتومی یک روش جراحی است و قبل از تجویز آن، باید تمامی گزینه های درمانی دیگر با بیمار مورد بررسی قرار گیرد و برای تصمیم گیری نهایی، نظر پزشک متخصص باید در نظر گرفته شود.

سوالات متداول

مطالب مرتبط

دکتر فریبا بهنام فر

دکتر فریبا بهنام فر جراح و متخصص زنان و زایمان فلوشیپ انکولوژی زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

دنبال کنید

نمونه‌کار‌های بیشتر...