سرطان آندومتر از علائم تا درمان

دکتر فریبا بهنام فر

سرطان آندومتر چیست؟ آیا این یک سرطان شایع است؟ آیا با پوشش داخلی رحم و اجزای مختلف دستگاه تولید مثل بانوان اشنایی دارید؟ سرطان آندومتر در چه سنی بیشتر شایع است؟ سرطان رحم می تواند ممکن شامل سرطان آندومتر باشد که شایع تر است. همچنین ممکن است سارکوم رحم باشد که نادر تر است. سرطان آندومتر اغلب قابل درمان است. سارکوم رحم اغلب تهاجمی تر است و درمان آن سخت تر است. در این مقاله از سایت دکتر فریبا بهنام فر قصد داریم به علائم سرطان آندومتر و هر آنچه لازم است در اینباره بدانید، اشاره کنیم.

سرطان آندومتر چیست؟

لاز است ابتدا با آندومتر آشنا شوید. آندومتر داخلی ترین لایه پوششی رحم است. آندومتر یکی از مهم ترین بخش های دستگاه تناسلی زنان است. این بافت به عنوان دیواره رحم محل رشد نوزاد نقش موثری در تولید مثل بانوان دارد.

سرطان آندومتر بیماری است که در آن سلول‌های بدخیم و سرطانی در بافت‌های آندومتر تشکیل می‌شوند. درواقع بافت های سراطانی از پوشش داخلی رحم آغاز می شود.

سرطان دهانه رحم

علائم اندومتر

انواع سراطان آندومتر رحم را بشناسید

بیشتر سرطان‌های آندومتر آدنوکارسینوم هستند (سرطان‌هایی که از سلول‌هایی شروع می‌شوند که مخاط و سایر مایعات را می‌سازند و آزاد می‌کنند). با این حاال انواع دیگر این سرطان ها شامل موارد زیر می شود:

  • کارسینوم سروزی پاپیلاری رحم
  • کارسینوم سلول شفاف رحم
  • کارسینوسارکوم رحم
  • سارکوم رحم

شایع ترین نوع سرطان دهانه رحم را بشناسید

همانطور که ر بالا اشاره کردیم، آدنوکارسینوم اندومتریوئید شایع ترین نوع هستند. تحقیقات نشان می دهد این سرطان با وجود استروژن اضافی در بدن مرتبط هستند. این نوع سرطان آندومتر به طور کلی رشد آهسته ای دارند و احتمال انتشار کمتری هم دارند که این خبر خوبی است.

چه مواردی امکان ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش می دهد؟

تحقیقات نشان می دهد برخی عوامل می تواند امکان ابتلا را افزایش دهد. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اضافه وزن و چاقی
  • افزایش سن
  • سابقه خانوادگی
  • اختلالاتی از جمله تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • استفاده قبلی از داروی درمان سرطان سینه تاموکسیفن

سرطان آندومتر اغلب پس از یائسگی رخ می دهد. این می تواند احتمالا به دلیل عدم تعادل هورمون ها باشد. بنابراین مراقبت های لازم و غربالگری های زنان لازم است بعد از یائسگی نیز ادامه پیدا کند.

غربالگری سرطان دهانه رحم

سرطان آندومتر

علائم سرطان آندومتر چیست؟

علائم اولیه سرطان آندومتر شامل خونریزی غیرطبیعی واژن، ترشحات آبکی واژن، کاهش وزن بدون دلیل، مشکل در ادرار کردن و درد شکم است. لازم است به این علائم توجه کنید و در صورت بروز هر کدام از آن ها سریعا برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنید. از دیگر علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس توده یا سنگینی در ناحیه لگن
  • درد در حین رابطه جنسی
  • درد در ناحیه لگن

خونریزی غیرطبیعی رحم علامت اصلی سرطان آندومتر است. به همین دلیل است که بعد از یائسگی حتما باید به خونریزی های غیر طبیعی رحم توجه ویژه ای داشته باشید. معمولا این سرطان زمانی تشخیص داده می شود که محدود به رحم است و بخش های دیگر اندام های داخلی بانوان را درگیر نکرده است.

آیا سرطان آندومتر درمان می شود؟

اصلی ترین گزینه های درمانی برای درمان وکنترل این اختلال می توان به موارد زیر اشاره کرد:  

  • جراحی (مانند هیسترکتومی)
  • رادیوتراپی
  • شیمی درمانی
  • هورمون درمانی

درمان های جراحی شامل برداشتن بخشی از اندام های تولید مثل بانوان می شود. یعنی علاوه بر رحم، ممکن است تخمدان ها، لوله فالوپ شود. همچنین درمان های دارویی نیز در این زمینه ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد. درمان های دارویی و یا هورمون درمانی در این زمینه شامل از بین بردن هورمون هایی می شود که سلول های سرطانی را تغذیه می کند.

 سخن آخر

سرطان اندومتر یکی ازانواع شایع سرطان حرم است که شایع ترین شیوه آن آدنوکارسینوم اندومتریوئید است. این سرطان معمولا رشد کمی دادر و در 90 درصد مواقع زمانی هنوز در رحم است و بخش های دیگر اندام تولید مثل بانوان را درگیر نکرده است، تشخیص داده می شود. درمان در این زمینه شامل درمان های دارویی و غیر تهاجمی در برخی موارد شامل درمان های جراحی و تهاجمی می شود. در صورت بروز هر گونه علائم مشکوک که مهم ترین آن ها خونریزی های غیر طبیعی رحم زنان است، لازم است هر چه سریع تر برای بررسی های بیشتر به یک متخصص زنان باتجربه در این زمینه مراجعه کنید.

سوالات متداول

دکتر فریبا بهنام فر

دکتر فریبا بهنام فر جراح و متخصص زنان و زایمان فلوشیپ انکولوژی زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

دنبال کنید

نمونه‌کار‌های بیشتر...