یکی از شایع ترین مشکلاتی که بیشتر در سنین بالاتر در بانوان دیده می شود، بی اختیاری ادرار است. بی اختیاری ادرار و مشکلات دفع ادرار در بانوان ممکن است به دلایل مختلف وجود داشته باشد. مشکلات دفع ادرار و یا بی اختیاری ادرار می تواند نشانه وجود بیماری و اختلال جدی تری در بانوان باشد. به این ترتیب ممکن است علائم ایجاد شده نیز بسته به اختلالی که تجربه می کنید، متفاوت باشد. در ادامه مقاله به برخی از مواردی که لازم است درباره این اخلال و همچنین درمان آن بدانید، خواهیم پرداخت.
مشکلات دفع ادرار را جدی بگیرید
در برخی موارد تشخیص علائم بی اختیاری ادرار برای بانوان دشوار می شود. این نشانه ها ممکن است به دلیل وجود برخی موارد مرتبط با سلامت فرد ایجاد شود. به همین دلیل است که توجه به آن بسیار ضروری است. مادامی که هر کدام از موارد زیر را تجربه می کنید، یعنی شما با مشکلات نقص ادرار رو به رو هستید و لازم است برای درمان آن هر چه سریعتر اقدام کنید:
- نقص ناگهانی در کنترل ادرار
- نشت ادرار
- ادرار زیاد
- ادرار کم تر از حد معمول
- احساس سوزش در هنگام دفع ادرار
- نیاز مکرر به دفع ادرار
- ترشحات ادراری
- خروج ادرار در هنگام فعالیت
- تحریک مثانه
انواع مشکلات دفع ادرار در بانوان
مشکلات دفع ادرار در بانوان ممکن است به انواع مختلفی تقسیم بندی شود که بی اختیاری ادرار در شکل های مختلف از اصلی ترین آن هاست. در ادامه مقاله به این موارد خواهیم پرداخت:
- نقص کنترل ادرار: این مورد ممکن است شامل بیاختیاری ادرار کامل یا جزئی باشد. در این حالتها، فرد قادر به کنترل جریان ادرار نیست و بخشی از ادرار و یا کل آن به صورت ناگهانی و بدون کنترل از بدن خارج شود.
- التهاب مجاری ادراری: التهاب مجاری ادراری میتواند باعث تحریک مثانه شود و موجب ادرار زیاد، نیاز مکرر به دفع ادرار و درد و سوزش در هنگام ادرار شود.
- ضعف مجاری ادرار و عضلات کف لگن: با رسیدن به سنین بالا، عضلات مثانه و مجاری ادراری میتوانند ضعیف شوند و عملکرد دفع ادرار را تحت تاثیر قرار دهند.
- سنگ مثانه یا سنگ کلیه: وجود سنگ در مثانه یا کلیه میتواند باعث تحریک مثانه شده و مشکلات دفع ادرار را به وجود بیاورد
- سرطان مثانه یا سایر عوامل بیماریزا: سرطان مثانه میتواند منجر به علائمی مانند خونریزی ادرار، نیاز مکرر به دفع ادرار و بیاختیاری ادرار شود.
مشکلات در دفع ادرار ممکن است خود نشان دهنده وجود اختلال جدی تری باشد و بر آن اساس ایجاد شده باشد. همچنین ممکن است با عواملی نظیر رابطه جنسی تحریک شود. در هر صورتی بررسی مشکلات دفع ادرار برای یافتن مناسب ترین راهکار درمان یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
✅ متخصص درمان آندومتریوز در اصفهان
درمان بی اختیاری ادرار
درمان بیاختیاری ادرار بستگی به علت اصلی و شدت مشکل دارد. مادامی که اختلالات دفع ادرار به دلیل مواردی اعم از عفونت باشد، لازم است ابتدا اختلال شناسایی و درمان شود. با درمان این اختلال و با توجه به علائم آن که بی اختیاری ادرار یکی از آن ها است، شما می توانید بهبود یابید. بهترین روش های درمانی در این زمینه معمولا شامل ترکیبی از روش ها می شود که از اصلی ترین آن ها مواردی است که در ادامه مقاله به آن می پردازیم.
- درمان جراحی در صورت مشکلات دیگر و یا زمانی که در موارد شدید، فرد مقاوم به سایر روشهای درمانی باشد. این روش می تواند شامل روشهایی مانند تنگ کردن مجاری ادراری، پیوند مشترک مثانه و مجاری ادرار و یا سایر تکنیک ها باشد.
- دارودرمانی در این زمینه مورد توجه است. پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند که به کنترل بیاختیاری ادرار کمک میکنند.
- درمان های کم تهاجمی خانگی نظیر اصلاح سبک زندگی و انجام ورزش کگل برای تقویت عضلات کف لگن از دیگر راهکار های درمانی است.
دکتر درمان بی اختیاری و مشکلات مجاری ادرار در اصفهان
اگر بانوان هرگونه مشکلات بی اختیاری ادرار را تجربه میکنند، لازم است ابتدا به یک متخصص زنان برای بررسی علت این اختلال مراجعه کنند. در قدم بعدی رعایت توصیه های متخصص و پیگیری پروسه درمان تا زمان بهبودی کامل الزامی است. طول دوره درمان این اختلال ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. بسته به اینکه کدام یک از روش های درمانی برای بهبود اختلال در فرد توصیه می شود، این مورد نیز متفاوت خواهد بود.