درمان فیبروم رحم چگونه است؟

دکتر فریبا بهنام فر

درمان فیبروم رحم چگونه است؟

درمان فیبروم رحم نیاز به دانش و مهارت بالایی دارد و باید در سریع ترین زمان ممکن انجام پذیرد. فیبروم به دلایل مختلفی بروز می یابد و با استفاده از روش های خاصی از تصویربرداری اعم از سونوگرافی، سی تی اسکن و… تشخیص داده می شود. برای درمان این بیماری می توانید بنابر تجویز پزشک از روش های دارویی و جراحی استفاده کنید. در ادامه این نوشتار به بررسی چگونگی درمان فیبروم رحمی که یکی از شایع ترین انواع توده های تخمدان و لگن است خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.

علائم ابتلا به فیبروم رحم

پیش از آن که به بررسی درمان فیبروم رحم بپردازیم لازم است تا اشاره ای به علائم و نشانه های این بیماری داشته باشیم. بیماری هایی همچون فیبروم علامت خاصی که نشان دهد به آن ها مبتلا هستید ندارند. نکته ای که بایستی به آن توجه داشته باشید این است که امکان ابتلا به فیبروم در افرادی که خونریزی های بسیار زیادی در ناحیه واژن دارند بسیار بالا است. چنین شرایطی قطعا سختی های بسیار زیادی به همراه دارد به همین جهت توصیه داریم حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان جراحی فیبروم رحم

زمانی که به این بیماری مبتلا شوید ممکن است با نشانه هایی همچون خونریزی های نامنظم طی دوران قاعدگی، تکرر ادرار، اختلال در قاعدگی، خونریزی های سنگین و احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی مواجه شوید. این علائم نشان می دهند که بایستی در سریع ترین زمان ممکن نسبت به درمان فیبروم رحم اقدام نمایید.

تشخیص بیماری فیبروم رحم

برای درمان فیبروم رحم ابتدا بایستی به درستی این بیماری تشخیص داده شود. در گام اول لازم است حتما پزشکی را انتخاب کنید که در این زمینه دانش و تجارب ارزشمندی دارد. پزشکانی مانند دکتر بهنام فر می توانند به شما در تشخیص و درمان فیبروم کمک های قابل توجه ای نمایند. برای تشخیص این بیماری پزشک نیاز به معاینه قسمت های خاصی از بدن مانند تخمدان ها، مهبل و لگن دارد. آزمایشات تصویربرداری از جمله راه های تشخیص فیبروم هستند که عمدتا توسط پزشکان تجویز می شوند. اگر بخواهیم اشاره ای اجمالی به این آزمایشات کاربردی داشته باشیم موارد زیر را می توان نام برد که اثرات مثبت بسیار زیادی در درمان فیبروم رحم دارند.

پولیپ رحم

سونوگرافی

امواج صوتی پایه های تصویربرداری در سونوگرافی هستند. در این روش پزشک از ابزارهایی با نام پروب استفاده می کند و این ابزارها را بر روی شکم شما قرار می دهد. پروب ها کاربردهای بسیار زیادی در تصویربرداری از داخل مهبل و تشخیص فیبروم رحم دارند.

تصویربرداری با رزوناس مغناطیسی

دومین راه برای تشخیص بیماری فیبروم تصویربرداری با رزوناس مغناطیسی است که عملکرد اصلی آن با استفاده از امواج رادیویی است.

اشعه ایکس

نوعی اشعه با قابلیت های فراوان برای تصویربرداری از بخش های داخلی بدن می باشد.

سی تی اسکن

سی تی اسکن ها می توانند تصاویر کامل تری را از بخش های داخلی بدن در اختیار پزشک قرار دهند. در این تصاویر می توانید فضای مهبل را در زوایای مختلفی مشاهده کرد و با دقت بیشتری به درمان فیبروم رحم پرداخت.

سونو هیستروگرام

در این روش ابتدا یک مایع با عنوان رنگ اشعه ایکس به فضای داخلی رحم تزریق می شود تا در نهایت بتوان به تصاویر سونوگرافی دست یافت.

راهکارهای درمان فیبروم رحم

در این بخش از نوشتار خود قصد داریم تا به بررسی راهکارهای درمان فیبروم رحم پرداخته و در این باره اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. پزشکان برای انتخاب روش های درمانی مناسب به فاکتورهای خاصی توجه می کنند. این فاکتورها شامل محل فیبروم، اندازه فیبروم، شدت علائم، کم خونی، سن و فقر آهن می شوند. روش های درمانی فیبروم رحم مواردی همچون درمان های دارویی و درمان های جراحی را در بر می گیرند.

✅ درباره سرطان رحم در یائسگی چه می دانید؟

درمان غیر جراحی فیبروم رحم

درمان دارویی فیبروم رحم

داروهایی که برای درمان فیبروم رحم کاربرد دارند تنها می توانند علائم و نشانه های این بیماری را از بین برده و به این طریق از رشد و پیشرفت فیبروم جلوگیری کنند. علاوه بر این ممکن است پزشک آمپول هایی را تحت عنوان آمپول های هورمونی تجویز کند که تاثیرات مثبت و بسیار زیادی در کوچک شدن فیبروم ها دارند.

درمان جراحی فیبروم رحم

دومین روش برای بهبود فیبروم رحم، درمان های جراحی است. در این روش ابتدا پزشک شرایط و وضعیت شما را مورد بررسی قرار می دهد تا اطمینان یابد گزینه مناسبی برای این جراحی ها هستید. این جراحی ها با هدف خارج کردن توده های فیبروم انجام می شوند و نیاز به دانش و مهارت بالایی دارند.

نکته ای که بایستی در راستای اهمیت جراحی برای درمان فیبروم رحم بدانید این است که جراحی ها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند. اگر با فیبروم ها و ناحیه رشد آن ها آشنایی داشته باشید می دانید در نزدیکی بافت رحم رشد می کنند. در چنین شرایطی پزشک باید تجارب بالایی در از بین بردن این توده ها داشته باشد تا آسیبی به بافت رحم وارد نشود.

درمان فیبروم در دختران

امکان ابتلا به فیبروم رحم در دختران نیز وجود دارد، اما چالشی که عمدتا دختران با آن مواجه هستند این است که درمان فیبروم رحم در دختران چگونه است؟ پزشکان برای درمان این بیماری در دختران از روش های غیرجراحی استفاده می کنند. روش های دارویی می توانند فیبروم را کنترل کرده و مانع از رشد هرچه بیشتر آن ها شوند. لازم به ذکر است اگر اندازه فیبروم بزرگ باشد و نتوان با استفاده از روش های دارویی آن را کنترل کرد پزشک مجبور به خارج کردن توده با روش های جراحی خواهد شد.

روش های سنتی برای درمان فیبروم رحمی

برخی بر این باورند که با استفاده از دار.های گیاهی می توان به درمان فیبروم رحم کمک کرد؛ در حالی که این باور کاملا اشتباه است. درمان های گیاهی تاثیر مثبتی بر درمان فیبروم ندارند بنابراین بهتر است برای درمان خود حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا پزشکان توانمندی بالایی برای درمان این بیماری دارند. توجه داشته باشید، انتخاب یک پزشک مجرب برای درمان چنین بیماری هایی که حساسیت بسیار بالایی دارند اهمیت زیادی دارد.

کلام آخر

با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه دست یافت که برای درمان فیبروم رحم ابتدا باید موفق به تشخیص درست این بیماری شوید. در حال حاضر پزشکان از روش های تصویربرداری مختلفی برای تشخیص این بیماری استفاده می کنند تا بتوانند فضای داخلی مهبل را به طور کامل بررسی کنند. روش های درمانی فیبروم شامل روش های دارویی و روش های جراحی می شوند که هرکدام ویژگی ها و شرایط خاص خود را دارند.

دکتر فریبا بهنام فر

دکتر فریبا بهنام فر جراح و متخصص زنان و زایمان فلوشیپ انکولوژی زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

دنبال کنید

نمونه‌کار‌های بیشتر...